|
Şifre beklemeyin, mobil imzalayın gitsin! |
|
|
|
Haberler -
Tekno
|
|
Perşembe, 11 Şubat 2010 12:30 |
|
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun ilgili tebliği gereğince 1 Ocak 2010 tarihinden bu yana bankaların internet şubelerine müşteri numarası ve parolanın yanı sıra tek kullanımlık şifreyle giriliyor. Her banka için ayrı şifre cihazı edinmek ve her seferinde şifre almakla uğraşmak istemeyenlerin imdadına ise mobil imza koşuyor!
Birden fazla banka ile çalışan bireylerin karşılaştığı bu zorluğu aşmanın yolu ise Turkcell ve E-GÜVEN işbirliğiyle sunulan mobil imza ve kurumsal hizmet paketinden geçiyor. Her banka için özel bir cihaz edinmek ve her seferinde şifre almak istemeyenler, mobil imza aracılığıyla şifre beklemeksizin internet şubelerine giriş yapabiliyor. Tek bir mobil imza ile tüm bankalarda işlem yapmak, kolaylık sağlamanın yanı sıra işlem güvenliğini de artırıyor.
Turkcell ve E-GÜVEN’in ortaklaşa sunduğu mobil imzaya sahip olmak isteyenler anlaşmalı bankaların internet şubelerinden ön başvuruda bulunabilirler. Mobil imza başvuruları ayrıca Turkcell Extra’lar aracılığıyla da yapılabiliyor.
E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, konu hakkında şunları söylüyor: “Elektronik ortamda imza atmamızı sağlayan bir teknoloji olan elektronik imza uygulamasının cep telefonlarına taşınmasıyla ortaya çıkan ‘mobil imza’ hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Normal süreçler içinde fiziksel olarak bir yere giderek ve ıslak imzamızı atarak yaptığımız birçok işlemi artık cep telefonumuzdan yapabiliyoruz. Üstelik bu işlemler tamamen yasal bir altyapıya dayanıyor. Bir başka deyişle mobil imza, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliği taşıyor. E-GÜVEN olarak Türkiye’nin lider GSM operatörüyle ortaklaşa geliştirdiğimiz mobil imza projesi de ülkemizdeki mobil imza kullanımının yaygınlığı açısından öncülük etmiş bulunuyor. Özellikle bankacılık sektöründe yaşanan hareketlilik bu projeyle birlikte çok önemli bir ivme kazandı. Şimdi ise mobil imza, tek kullanımlık şifre uygulaması kapsamında kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak.”
|