retailturkiye.com


Ana Sayfa | E-Dergi | Marka Rehberi | Yazarlarımız | Haberler | Basından | İş Arama | Hakkımızda | İletişim | Profiliniz Salı, 22 Mayıs 2012 
Cas Elektronik, 2011 yılında endüstriyel sektörde büyüdü Yazdır E-posta
Haberler - Röportaj
Salı, 03 Ocak 2012 13:27

Chang-Kyun An: “Cas, satış, servis ve teknik desteği ile her zaman müşterilerinin tartım ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı kendine amaç edinmiştir.”

chang_kyun_An1993 yılından bu yana Türkiye’de terazi sektörünün önemli bir markalarından olan Cas, son iki yıldır endüstriyel ürün sektöründe de önemli projeler başardı.

Rakiplerine göre üstünlüklerinin Türkiye’de ki faaliyetlerinin Güney Kore’de ki ana firma tarafından yürütülmesi olarak gördüklerini söyleyen Cas Türkiye Genel Müdürü Chang-Kyun An, 2011 yılında bu göreve gelmeden önce Güney Kore’de uzun yıllar pazarlamanın başında yer almış. Dünya’da Güney Kore merkezinin dışında sadece Çin ve Türkiye’de imalat tesisleri olduğuna dikkat çeken An, bu güç ile bayi ve müşterilerinin her türlü talebini en kısa sürede cevap verebildiklerini söylüyor.

2010 yılında başlatılan çalışmalarla Cas’ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artık sadece perakende sektöründe tartan, tartan etiketleyen veya sistem terazisi ile var olan bir marka olmaktan çıkıp endüstriyel çözümlerle de yer aldığına dikkat çeken bir röportaj yaptık.

Cas Elektronik’in dünyadaki ve Türkiye’deki tarihsel süreci hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?

Cas Corporation, 1983 yılında Güney Kore’de kurulan uluslararası bir şirket olup, Güney Kore, Çin ve Türkiye’de imalat tesisleri bulunmaktadır. Cas Türkiye faaliyetine ilk olarak 1992 yılında İzmir’de başlayıp, 1993 yılında İstanbul’a taşınmıştı.

Cas Türkiye alt yapısını bayi ve teknik servis ağından oluşturuyor. Türkiye’nin önemli noktalarındaki bayilerimiz; ürünlerimizin tanıtım, satış ve satış sonrası desteğini veriyorlar. Bunların yanı sıra 2010 yılında endüstriyel projelerde yakalamış olduğu çıkışı, 2011 yılında yepyeni projeler ekleyerek başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor.

Firmanızın ürün ve çözümleri hakkında bilgi verir misiniz?

cas_kutu2011 yılının sonlarına yaklaşırken, sene boyunca gerçekleştirdiğimiz projelere değinecek olursak, üretimin herhangi bir noktasında ihtiyaç duyulan tartım bilgisi için proses tartım çözümleri, yüksek kapasite ve hassas sayım gerektiren uygulamalarda özel sayıcı çözümleri ve bunların yanı sıra sıvı dolum, dozajlama sistem çözümleri çözüm önerilerimizden bir kaçı olarak yerlerini almışlardır.

Dokunmatik touch panel sistemlerde maliyet ve pratiklik anlamında başarılı çözüm önerileri arasında önemli bir konumdadır. Müşterilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik, çeşitli büyüklükteki panellere kendi bünyemizde yazılmış programlar ile her müşterinin kendi ihtiyacı belirlenerek, bu doğrultuda her müşteriye farklı çözüm önerileri sunulmaktadır.

Türkiye’de çay sektöründe ilk defa uyguladığımız proje ile ürünlerimizle çay sektörünün öncü firmalarına çözüm ortaklığı sunduk. Tartılan ürünün fire ve dara kesintisi yapıldıktan sonra üretimde zaman, işgücü kaybı ve hata oranı en aza indirgenerek üreticiye kolaylıklar sağladık.

Bunun yanı sıra gıda ürünlerini kalitesine göre ayrıştıran renk ayırma makinalarımız ile Türkiye’de ilk defa uygulanan proje odaklı çözümler yarattık.

Yine Türkiye’nin büyük havaalanlarından birinin tartılı konveyor sistemi kurulumu gerçekleştirilerek, Cas Türkiye olarak endüstriyel anlamda başarılı bir projeye daha imza attık.

2011 yılında gerçekleştirdiğimiz endüstriyel projeler ve retail çözümler ile (sistem terazisi, vakum makinası, özel üretim basküller, Ecr sistem çözümleri) hedeflerimize ulaşmada önemli ilerleme yaşadık. Tüm bu projeler 2011 yılının retail çözümlerin yanında endüstriyel olarak başarılı bir yıl geçirdiğimizin göstergesi olmuştur.

2012 yılında da perakende çözümlerimizin yanında endüstriyel projelerde de hızla büyümeye devam edeceğiz.

Cas Türkiye’nin 2011 performansı hakkında bilgi verir misiniz?

CAS Türkiye olarak küçük ölçekli işletmelerden; gıda, kimya, lojistik, demir-çelik sektörüne yön veren büyük firmalara kadar proje bazlı olarak sistemlerinin dizayn, üretim ve kurulum aşamalarında profesyonel çözüm önerileri sunuyoruz. 2.000’i aşkın müşterimize yurdun bir çok yerinde bulunan bayilerimiz ve teknik servislerimiz aracılığı ile hizmet veriyoruz. Yapılan satışların sonrası verilecek hizmet desteğinin müşteri memnuniyetinde en önemli unsur olduğunun bilinci ile müşterilerimize hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. 2011 yılı içerisinde yerli imalat baskül adedimiz üretim ve satışı yaklaşık 3.350 adet, barkodlu terazi satış adedi 3.000 civarı olup, tüm ürün gruplarına bakıldığı zaman yaklaşık 2011 yılında 20.000 adet ürün (proje, özel imalat baskül) satışımız gerçekleşti.

Uluslar arası terazi firması olarak sektörü ve firmanızın/markanızın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Türkiye’de Cas olarak kendimiz direkt hizmet verdiğimiz için özel ürünlerin sipariş verilmesinde, satış ve satış sonrası hizmetlerde, yedek parça desteğinde rakiplerimizden daha hızlı hareket ederek de farkındalık yaratıyoruz. Bu bilinçledir ki bayilerimiz ve tüm müşterilerimizin taleplerine kısa zamanda, doğru ve pratik çözümler sunmaya çalışıyoruz.



.
 
.

.

Ücretsiz E-Bülten Üyeliği
Ana Sayfa | E-Dergi | Marka Rehberi | Yazarlarımız | Haberler | Basından | İş Arama | Hakkımızda | İletişim | Profiliniz © retailturkiye.com