Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

TPF: Sektörümüzün geleceği için işbirliklerini artırmalıyız

Editör
Abone Ol:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), federasyona üye 17 PERDER’in Başkanlarının katıldığı bir Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek’in başkanlık ettiği ve tüm Türkiye çapına yayılmış olan PERDER’lerin Yönetim Kurulu Başkanlarının katıldığı toplantıda, ilk olarak perakende sektöründen 1 milyonu aşkın kişiyi buluşturan YZB organizasyonu tartışıldı. YZB 2015’in geçtiğimiz yıla oranla katılımcı sayısı açısından yüzde 10 büyüdüğünü ve bu rakamın sektör adına çok önemli olduğunu söyleyen Altunbilek, yaptığı konuşmada, “YZB, federasyonumuz için çok önemli bir buluşma. Bizlerin bayramı olan bu organizasyon sonrasında, bildiğiniz gibi YZB sponsorları ile bir araya geldik ve organizasyona ilişkin fikirlerini dinledik. Sponsorlarımızın, tedarikçilerimizin ve elbette üyelerimizin görüşleri doğrultusunda seneye, YZB 2016’da konuşmacılardan stantlara pek çok yenilik ve değişiklik yapacağız” dedi. 

“YZB, yerel zincirler olarak nasıl bir güce sahip olduğumuzu ortaya koyuyor” diyen Altunbilek, şöyle devam etti: “Hedefimiz sektörümüzün bu büyük buluşmasının, tüm üyelerimiz ve tedarikçilerimize sağladığı katkının artarak devam etmesini sağlamak ve bunu sürdürülebilir kılmak. Aldığımız tüm görüşleri bu çerçevede dinliyoruz ve gelecek yıllarda organizasyonumuzu çok daha fazla büyüterek, çözüm ortaklarımıza sağladığımız katkıyı ise artırarak yol almaya devam edeceğiz.”

“Üyelerimiz, tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz için işbirliği”
Altunbilek, konuşmasında ayrıca Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan üçüncü sektörü olan perakendenin, sürdürülebilir başarı elde etmesi için tedarikçilerle ve üreticilerle işbirliklerine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Altunbilek, “TPF olarak, bu tarz işbirliklerinin geliştirilmesi adına tedarikçilerimizle daha sık bir araya gelmeyi, karşılıklı faydayı artırabilmeyi, bunu yaparken de içinde yaşadığımız toplumu, kazandıklarımızı yatırdığımız bu toprakları, insanlarımızı unutmadan, onlar için de fayda üreterek hareket etmeyi planlıyoruz. Bundan sonraki süreçte artık hem üye marketlerimizin hem tedarikçilerimizin hem de müşterilerimizin kazanacağı projelerde adımız olacak” diye konuştu.
Altunbilek’in konuşmasının ardından toplantıda, PERDER’lerin faaliyetleri ve projeleri, YZB 2015 değerlendirmesi ve 2016 organizasyonunda yapılacak düzenleme ve değişiklikler, yurtdışı fuarlar ve Dernek tüzük çalışmaları maddeleri masaya yatırıldı.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Mopaş, halka arz için ilk adımı attı!

Editör

Yazar:

Mopaş Marketcilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.  halka arzı için 01.04.2024 tarihi itibarıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na başvuru yaptı. Şirketin paylarının halka arzına ilişkin SPK’ya sunulan Taslak İzahname ile birlikte Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı ve Raporu’na Şirketin internet sitesinde yer alan “yatırımcı ilişkileri” sekmesinden ulaşılabilmekte. Şirketin çıkarılmış sermayesinin 230.000.000 TL’den 270.650.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek olan 40.650.000 TL nominal değerli paylar ile birlikte Şirket’in mevcut pay sahiplerine ait toplamda 27.000.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Toplam 67.650.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi ile Şirket’in halka açıklık oranının %25,00 olması planlanmakta.

Devamını Oku

Genel Haberler

Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı oldu

Editör

Yazar:

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD), 16. Olağan genel kurulunda görev dönemi sona eren Başkan Semih Başaran’dan bayrağı Kale Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen devraldı.

ÇASİAD olarak iş yaşamında entegrasyona büyük önem vereceklerinin altını çizen Üzen, “Rekabetçilikte bir alt lige düşmemek için eğitimlere, bilgilendirme faaliyetlerine ve iş yaşamına entegrasyona büyük önem vereceğiz. Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm ajandamızdaki önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

İş Gıda, Down sendromlulara istihdam sağlıyor

Editör

Yazar:

İş Gıda’nın; bağımsızlık, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik değerleri ışığında Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile 2022 yılı sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. Bi’ İşim Var Projesi için düzenlenen etkinlik İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğinde, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanlarının katılımı ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısında Bi’ İşim Var projesinin, İş Gıda çatısı altında faaliyet gösteren iki diğer dünya markası Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde genişletildiği duyuruldu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde TDSD Başkanı Gün Bilgin Down sendromlu gençlerin çalışmasının ayakları üzerinde durmasının kendileri, aileleri ve toplum için önemine değinirken; İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Down sendromlu bireylerin toplumdaki vazgeçilmez yerlerine dair farkındalığı artırma hedefiyle 2022 yılından bu yana süren Bi’ İşim Var projesinin gelişim yolculuğunu, değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

Bi’ İşim Var projesinin grup için önemi ışığında 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu panel konuşmasında; “Arka planda çok fazla çalışma olsa da ilk olarak 2022 Eylül ayında İş Gıda çatısı altındaki markalarımızdan KFC ile başlayan Bi’ İşim Var projesinin arkasında İş Gıda’nın bağlı olduğu İş Holding’in öngörüsü yatıyor. İstanbul’da seçili KFC restoranlarında 2022 Eylül’ünde başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 Down sendromlu çalışana ulaştı. Bi’ İşim Var’ın başarısı sonucunda, restoranlarımızla uluslararası geçerliliği olan ve 2014’ten bu yana Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan “Valueable” (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık. Projenin global bir değer ile taçlanmış olmasından mutluluk duyduk.  150 ülkede faaliyet gösteren KFC markası tarafından da örnek gösterilen bir proje olmasıyla göğsümüzü kabartıyor” dedi.

İş Gıda ile iki yıldır süren iş birliğinin Down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli olduğunu belirten Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin paneldeki konuşmasında; “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak ailelerin yaşadığı “Benden sonra çocuğum ne olacak?” kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz. Avrupa Down Sendromu Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor ve dünyada 133 ülkenin Down sendromu sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde, Down sendromu alanının gelişimine öncülük ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan İstihdam +1 programıyla ise gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de uygulamasını ilk başlatan kurum olarak 18 ilde 48 firmaya 170 Down sendromlu bireyin istihdam edilmesini sağladık. Bu bağlamda iş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz. İŞKUR, istihdam büroları, iş yerlerinin kendi bünyeleri gibi farklı alanlarda iş koçları yetiştirmek üzere iş birliklerimiz devam ediyor” dedi.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER