|
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala piyasalar da hareketlendi. Bayram hazırlığına hız veren halk esnafın da yüzünü güldürüyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşlara alışverişte mahalle esnafını tercih etmeleri çağrısında bulunarak, "Daralan piyasaların nefes alması buna bağlı" dedi. Palandöken, Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurbanlık hayvan pazarlarında hareketliliğin hızlandığını, bu yıl 2 milyon adet kurbanlık hayvan kesilmesinin beklendiğini ifade etti. Kırmızı et fiyatlarında geçen yıla göre bir artışın gözlenmediğini dile getiren Palandöken, "Kurbanlık hayvan ithalatı ile birlikte piyasada sıkıntı yok. Maaşların bayramdan önce ödenmesi de memnuniyet verici, piyasalara hareket getirecektir" dedi.
'Mahalle bakkalına gidin'
Bayrama az bir süre kaldığını hatırlatan Palandöken, "Esnaf, piyasaların hareketlenmesini bekliyor. Maaşların erken ödenmesi, kurbanlık alımlarmda, çarşı ve pazarda alışveriş hareketliliği yaratacaktır.
Vatandaşlarımız alışveriş yaparken cebindeki paraya göre harcamaya gayret ederse hem esnaf hem de vatandaşımız kazanır" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara bayramlık ihtiyaçları için mahalle esnafım tercih etmeleri çağrısında bulunan Palandöken, "Daralan piyasaların nefes alması buna bağlı" diye konuştu.
Merdiven altı ürüne dikkat!
Merdiven altı üretilen ve açıkta satılan etiketsiz şeker ve tatlılara karşı vatandaşı uyaran Bendevi Palandöken şöyle konuştu:
"Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok şeker ve tatlı piyasasmda talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen tatlılar, hastalığa davetiye çıkarıyor. İçeriği belli olmayan ve fiyatı 3-5 lira gibi normalin çok altında satılan ürünler alınmamalı. Sağlık Bakanlığı ekipleri, il ve ilçe zabıta müdürlüklerinin denetimleri artırılmalı.”
|